Dnevna doza fotografije
Sonic
Kontakt

Mejl:
sonic(at)globalnet.hr

AjSikJu
31-671-747

Sonic banner

Copyright
Fotografije su intelektualno vlasništvo te se ne smiju kopirati ili koristiti na bilo kojem mediju bez prethodnog odobrenja. Ako želite iskoristiti moje fotografije molim da mi se obratite na mail ili u komentarima.
Citat dana
Nema zapisa.
Banneri
Sonic na ptičici
Ptičica 88:31
Brojač posjeta
608988
Online portfolio
Ovaj blog je preseljen na novu adresu
Pozivam vas da ga pratite na toj adresi, sa puno novog i kvalitetnog sadržaja. Tamo ćete biti preusmjereni za 10 sekundi.
Blog
srijeda, kolovoz 26, 2009
sonic @ 16:53 |Komentiraj | Komentari: 15 | Prikaži komentare
utorak, kolovoz 11, 2009
Lastolite nas odlučio besplatno podučiti te besplatno podijeliti savjete foto zanata, a zauzvrat u video materijalima, koristi i reklamira svoje proizvode.Tu će se naći za svakoga ponešto te su kratka predavanja podijeljena po imenu proizvoda, kategoriji proizvoda. tehnikama snimanja ili pak vrsti lekcije. Kratko, slatko i vrlo poučno.

Link: http://www.lastoliteschoolofphotography.com/
sonic @ 21:06 |Komentiraj | Komentari: 0
ponedjeljak, kolovoz 10, 2009
U zadnje vrijeme twitter utažuje svu moju glad za novim foto saznanjima. Isto tako lakše se prepustiti ograničenju od 140 znakova pa samim time je lakše zacvrkutati nego pisati postove na blogu. Da bi to malo ispravio nakon jubilarnih 200 postova na twitteru radim malu konpilaciju najinteresantnijih materijala...

Landscapes 2.0Opis sajta kaže: Nature in all its fascinating beauty: mountains, sea, rivers, cliffs, sunset, snow, sand, desert and city parks, oasis and windy roads. Photos from all corners of the world, gathered during trips and travelings.

Nikon COOLPIX S1000pjPrvi fotić sa ugrađenim projektorom!? WTF!? Ako su se lomila koplja za uvođenje videa  u fotiće, što je pobogu ovo?!

Fotići na twitteruUkoliko još niste ili pak jeste aktivni na Twitteru, ali neznate koga pratiti ovdje je lista onih koji su to zavrijedili.

Felix LammersZa one koje su uvijek vjerno isčekivali fotografa tjedna ovdje je portfolio pun editoriala i sjajnih portreta.

Photoshop TVAdobe je uvođenjem Adobe TV kreirao zajednicu koja je okupljena oko cijelog CS4 paketa dok je najposjećeniji kanal ipak onaj kralja obrade fotografija. Posjetite PhotoShop kanal na AdobeTVu.

DSLR vidsSajt koji se odlučio prikazivati video uratke učinjene samo SLR fotoaparatima.  

Kreativno svjetlo

Polarna svjetlost ili aurora borealis nadahnula je Baldomero Fernandeza na nesvakidašnje fotkanje mode.Za još zanimljivosti prati me na twitteru...
sonic @ 12:02 |Komentiraj | Komentari: 0
utorak, srpanj 28, 2009
Ovo je prejako. Dva njujorčana pronašli su način kako jednostavno doći do lake zarade. Otkrili su da se unutar kutija na raskršćima koje snimaju vozače koji prolaze kroz crveno svjetlo nalaze Nikonovi DSLR-ovi, model D2X. Uhapšeni su, a u njihovo posjedu pronađena su čak 22 Nikona D2X.

 

Lopovski par krađama kamera s raskršća namirivao je svoje potrebe za heroinom, a ukradene kamere prodavali su po 300 dolara. Ne znam je li im itko rekao da novi Nikon D2X stoji gotovo 6.000 dolara? (via Gadgeterija)
sonic @ 11:20 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
utorak, srpanj 21, 2009
Nakon dosta vremena i odugovlačenja pobijedio sam lijenost te stavio nove materijale nawww.photosonic.info

sonic @ 12:22 |Komentiraj | Komentari: 0
petak, srpanj 17, 2009


Kako se radi retuširanje u Photoshopu? Evo vam prilike pogledati. Video je poduži te vam predlažem da si odvojite barem 40 minuta koliko traje ovaj video...

Lista tema koja je pokrivena:
- Colour Correction
- Reshaping Features (Figure, Eyes, Lips, Cheeks, etc)
- Adjusting tonal values
- Grading the image
- Simulating a Realistic Depth of Field Simulation
- Selective Enhancement of areassonic @ 12:06 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare