Dnevna doza fotografije
Sonic
Kontakt

Mejl:
sonic(at)globalnet.hr

AjSikJu
31-671-747

Sonic banner

Copyright
Fotografije su intelektualno vlasništvo te se ne smiju kopirati ili koristiti na bilo kojem mediju bez prethodnog odobrenja. Ako želite iskoristiti moje fotografije molim da mi se obratite na mail ili u komentarima.
Citat dana
Nema zapisa.
Banneri
Sonic na ptičici
Ptičica 88:31
Brojač posjeta
606982
Online portfolio
Ovaj blog je preseljen na novu adresu
Pozivam vas da ga pratite na toj adresi, sa puno novog i kvalitetnog sadržaja. Tamo ćete biti preusmjereni za 10 sekundi.
Blog
utorak, rujan 5, 2006
Krenut ću odma u glavu. Ako imate klince i ulaze u fazu da mogu sami trčat i igrat se, evo vam ključnog životnog trenutka. Ovo vam je važnije od 10 zapovjedi Božjih, zakletve drugu Titu u pionirima, a nekima možda i važnije od onog kratkog "da" u crkvi onog kobnog dana.

Ne kupujte igračke ! Nikakve. Nikada.

Scenarij prvi: Mamurni krećemo u kuhinju. Današnja taktika za razlike od jučerašnje je izgladnjivanje. Nema jela do ručka. Ma nema cijeli tjedan do petka. Možda tada kad mama dođe sa posla bude i nešto pojeo. Kuham kavu i tad počinje. Plink, doing, tu-tu... brrr... svičččč... Mini-me pali sve igračke koje je moguće upalit i koje stvaraju buku, a bogami takvih ima previše. A ono što ne stvara buku  što je bilo posloženo na hrpi je u trenu u svakom kutku sobe. Autići, garaže, knjige, papiri, kocke, crtaći pribor kakvog ni Picasso nije imal. Sve razbacano.

Scenarij drugi: Idemo van. Najveća pogreška je bilo pitanje: "Šta ćeš nosit van?". U trenu je ruksak koji je trebao služit za nositi bočicu, pelene i novčanik izgledao kao vojni ruksak odlučnog njemačkog vojnikaTM koji ide na front na par godina. Samo je razlika u sadržaju, al kilaža je bila tu negdje.

Ako baš i napravite pogrešku pa kupite igračke, ne kupujte ništa šta svira, cvili ili proizvodi najmanji zvuk jer u kombinaciji sa ostalim takvim igračkama imat ćete vrlo brzo razinu buke omanjeg Boinga ili gradilišta na autocesti. Fascinatno je kolko klinci mogu lupat po jednom gumbu, samo zato jer proizvodi zvuk. Ako ih naučite da ne lupaju danima po njemu uvijek će se neki klinac koji će zalutat u posjetu i naći baš taj gumb. Ako imate sreće i klinac ga ne nađe, budite uvjereni da roditelji istog malog stvora će kupit za poklon igračku koja ima taj hebeni gumb.

Scenarij tri: Ili još gori primjer je jeftina živina kineske proizvodnje čiju vrstu još i dan danas neznamo (ja bi bio sretan kad bi barem mogao odredit jel sisavac ili neko izumrlo biće iz prahistorije). To nešto kad se stisne miče glavom i krešti ko neka ptičurina slična Ari. Ma kurac Ara. To zvuči ko tri napušena kondora. Uglavnom, bio sam sav sretan kad sam shvatio da se pokvarilo nakon tri dana dok nisam shvatio da se sad pali samo od sebe. I sad me strah ić pišat ponoći. Rađe trpim, a ako dođe i do toga rađe bum se popišal u krevet, okrivil Mini-mea nego njega slušal u mraku.

sonic @ 23:58 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare